De aanloop

Hoe ben ik uiteindelijk in het verhaal van burn-out geraakt…

Zonder het te beseffen.

Begin 2016 moet er iets geweest zijn dat mijn verstand soort ben switch maakte. Ik gaf mijn ontslag en ging opnieuw aan de slag in een job die voor de hand lag volgens mijn interesses.

Foute keuze blijkt later. (Alhoewel)

Bij de nieuwe werkgever ging het al vrij snel steeds moeizamer voor mezelf. Het soort werk was niet bepaald het probleem. Zo erg dat ik een bepaalde periode op soort van automatisch piloot ging werken.

In het kader van preventie van burnout had de toenmalige werkgever een aantal zaken geregeld in november.

Het is tijdens het gesprek met de energie coach dat burn-out voor het eerst op tafel komt… Uiteindelijk naar de huisarts geweest met hetzelfde verdict. Damn, dat komt aan…

En nu?

Heb vrij direct open kaart gespeeld met de werkgever, die zag ook dat er iets niet ok was. Ik ben daar in goed ondersteund door hun, daar ben ik ook dankbaar voor.

Een reeks van sessies bij de energie coach ging van start. Onderzoek naar hoe ver ik zat, welk stadia… Maar vooral opzoek naar de oorzaak/oorzaken. Gaandeweg is een en ander wel duidelijk geworden, zo ook onder andere dat mijn toenmalige job ècht niet meer mijn ding was.

De stap eerder dat jaar om van werk te veranderen is grotendeels door een onderbewuste actie geweest die me naar iets meer comfort zone duwde. Ik ben groot geworden in de zuivere IT, leek een logische zet. Toch niet blijkt zo.

Met uitermate veel geluk heb ik de kans gehad om terug te keren naar mij job van voorheen. Die deed ik graag en was er uiteindelijk ook goed in. Het ging mentaal al stuk beter.

Ook op privaat gebied waren er aantal uitdagingen om aan te pakken. Ook daar ging ik met aan de slag.

Echter bleef er toch een groot probleem, ontspanning.

Aard van het beestje om steeds door te gaan en bezig te blijven.

Bij de nieuwe/oud werkgever ging het goed tot ongeveer eind augustus/begin september.

Iets veranderde alles ging opnieuw er moeizaam. In samenspraak keken we naar mogelijkheden omdat ik toch wil blijven werken. De mogelijkheden lijken wel beperkt. Ik zette dus gewoon door.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

`