Life, Love, Live and music

Je zal er ongetwijfeld al van gehoord hebben, Bitcoin; ofte cryptocurrencies.
Het is een digitale revolutie die niet meer te stoppen is, en meer dan een hype. Een digitale betaalmunt waar we in de toekomst zeker meer van zullen gebruiken.

Ikzelf ben cryptocurrency beginnen ontdekken rond April 2021, gezien het techie kantje dat er aan is, sprak het me meer aan dan aandelen, obligaties en dergelijke. Ook de lage instap barrière maakt het makkelijker, je kan makkelijk starten vanaf 10 euro.

Maar wat is nu eigenlijk crypto’s?
Alles is begonnen met de Bitcoin, en wat is nu een Bitcoin?
Bitcoin is een digitale munt die uitsluitend in een digitale vorm bestaat. Je kan een Bitcoin niet fysiek vastnemen zoals papieren geld. Het is ontstaan in 2008 toen een anoniem persoon, onder de schuilnaam Satoshi Nakamoto, een whitepaper publiceerde met als titel “Bitcoin: A peer-to-peer electronic cash system”.

Gaat het echt de wereld veranderen?
Ik geloof van wel ja. Het is al langer bekend dat de ECB (Europese Centrale Bank) werkt aan een digitale Euro. Digitalisering is niet langer weg te denken uit de maatschappij, deze gaat steeds sterker worden.

Welke Exchanges, Wallets, opleidingen gebruik ikzelf?
Ik ben actief op 3 exchanges, namelijk CoinBase, Bitvavo en Binance. Elk hebben hun voor en nadelen.
Persoonlijk vind ik CoinBase er prettig als beginner. Je kan er beginnen zonder ook maar 1 euro te moeten uitgeven, door hun ingebouwde rewards programma kan je langzaam een mooi budget opbouwen. Op moment van schrijven heb ik zo al 75 euro bij elkaar. Maak je een account via deze link krijg ik nog een kleine commissie.

Bitvavo is ook heel makkelijk om in te starten. Het is een in Amsterdam gevestigde exchange en de transaction fees liggen lager dan bij Coinbase. Eigenlijk is deze nog net iets beter om met te starten.

Tot slot gebruik ik ook Binance. De reden hiervoor is vrij simpel, namelijk geen van bovenstaande boden de Shiba Inu altcoin, simpelweg omdat ik een Shiba Inu hond heb kon ik het niet laten. Deze is duurder in kosten wel alsook complexer in gebruik. Mogelijks doe ik later zelf meer met Binance als mijn kennis beter is. Je kan hier eveneens een Visa kaart aanvragen om dat betalingen te kunnen doen en deel terugbetaald te krijgen in altcoins.

Er bestaan nog verschillende andere zoals een Crypto.com, Bitstamp, etc…Doe vooral je eigen onderzoek, allen hebben hun voor en nadelen, het is beetje zoals een bank kiezen. Jij moet je er goed bij voelen.

Cryptotakkies ↗

Alvorens je aan de slag gaat met crypto currencies raad ik je aan om basis kennis op te doen. Deze Nederlandstalige beginnerscursus is heel duidelijk en goed om te starten.

Kim De Graeve – Freedom Adapt ↗

Kim is een energieke jongedame met een focus op vrijheid, financiële vrijheid. Haar membership programma Adapt is een vrijheidscommunity voor durvers, die voelen dat ze het in hun mars hebben om in hun kracht te gaan staan

Madelons Vos ↗

Madelon is een Nederlandse blogster. Zij heeft verschillende interessante online cursussen. Een interessante cursus om te volgen is de gratis Crypto en Trading Academy. Ga ook zeker een kijkje nemen in haar gratis ebook Bescherm uw vermogen

Ten aller tijde geeft Yennicq.be geen financieel advies, ik ben ook geen financieel expert of adviseur. DYOR (Do Your Own Research) is ten alle tijden de regel. Ten alle tijde ben jezelf verantwoordelijk voor het eigen handelen. Investeer nooit meer dan je bereid bent te verliezen en raadpleeg voor advies altijd een erkend financieel adviseur.