Benco moet lastige periode door…

Het gedrag van onze Shiba Inu Benco was laatste tijd veranderd, niet in de goede zin. Hij liep gefrustreerd, beet veel zaken stuk en vraagt aandacht op de verkeerde manieren. Er klopt iets niet.

Begin januari bleek al snel wat het probleem was en was het verdict vrij hard, heupdysplasie. Zijn gewricht zit amper 1/3 de in de kom.

Geen leuk nieuws om te horen over onze Benco.

Over de oorzaken kan je blijven discussiëren ,maar dat lost het probleem niet op natuurlijk.

Maar er zijn gelukkige meer medische mogelijkheden dan in het verleden en gelukkige is inslapen niet aan de orde. Maar wat dan wel?
Een Femurkopexcisie operatie is het beste scenario voor hem. Wat is dat ?

Tijdens de operatie wordt de dijbeenkop afgezaagd en wordt er tussen de heupkom en het dijbeen een spier gehecht zodat er geen beenderig contact meer is tussen de heupkom en het dijbeen.
Er vormt zich een pseudogewricht waardoor de hond of de kat pijnloos door het leven kan gaan.

Onze Benco is een goed gebouwde jongen en kan een dergelijke operatie zeker aan, maar je bent er toch met bezig. Het is zo zielig, hij kan het niet vertellen en gaat in het begin nog meer afzien. Maar wij weten dat het voor zijn eigen goed is.

Vandaag was het dan zo ver…

De operatie is goed verlopen en nu ligt hij hier thuis bij ons. Het breekt je hart wel om hem nu zo te zien afzien, maar daar moeten we toch door. Nadien zal hij er nog zoveel beter met zijn.

Al hebben we nog een lange weg te gaan… Normaal is het 10-tal dagen om de wonde te laten genezen, 6 tot 8 weken alvorens hij volledig zou gerecupereerd zijn. Het zal veel energie vergen.

Maar we zullen hem er wel door halen.

Af en toe ga ik een status update geven over hoe hij recupereert, nu ziet het er nog zo uit:


IMG_9121

IMG_9126